Visible Geology

Visible Geology és una eina molt útil per a geòlegs. Visible Geology ens permet prendre un model tridimensional en blanc i jugar amb les seves característiques estratigràfiques, estructurals i topogràfiques.

GPlates

GPlates és un programari d'escriptori per a la visualització interactiva de la tectònica de plaques. GPlates ofereix una nova combinació de reconstruccions interactives de plaques tectòniques, la funcionalitat dels sistemes d'informació geogràfica (SIG) i la visualització de dades ràster.

Noddy 3D

Noddy 3D Geological and Geophysical Modelling System: el sistema de modelatge Noddy permet construir ràpidament complexos models geològics 3D i calcular la gravetat resultant i els camps magnètics.

MapCreator 2.0

Map Creator 2.0 combina un programa de cartografia i un programa de gràfics. El programari està dissenyat per crear mapes i mapes animats de la més alta qualitat, demanats amb freqüència per a presentacions.

Dapple V.2.1.4

Dapple és un explorador de dades global dissenyat per proporcionar un entorn obert i òptim per visualitzar, presentar i compartir grans quantitats de dades geocientífiques en equips d'escriptori.

Simple Slope

Simple Slope és una aplicació per a smartphones Android que permet el càlcul d'estabilitat de talussos per a enginyers i geòlegs.

OpenFLUID

OpenFluid és un entorn de software per a la modelització de fluxes als paisatges - El projecte té com a objectiu la creació i difusió d'una plataforma de programari dedicada al modelatge de sistemes complexos del paisatge, centrant-se principalment en els fluxos.

Elk (SharperGeo)

Elk és una plataforma geotècnica lliure de SharperGeo que es pot ampliar amb ja sigui plugins lliures i/o comercials.

Stereonet 9

Programa per a realitzar projeccions estereogràfiques - Stereonet és un software desenvolupat per Rick Allmendinger, profesor a la universitat de Cornell (USA), i que és un dels geòlegs estructurals amb més prestigi.

Mobile Atlas Creator

Mobile Atlas Creator (abans conegut com TrekBuddy Atles Creator) és un programa de codi obert (GPL) que crea atles offline per a GPS de mà i aplicacions de telèfons mòbils com TrekBuddy, AndNav i altres basades en Android i WindowsCE. A més es poden exportar mapes individuals com una imatge gran PNG amb l'arxiu calibrat MAP per OziExplorer.